Skoči na glavno vsebino

Spet je bil eden od dni, ko se devetošolci niso usedli v šolske klopi. Vendar tokrat niso imeli zabavnih šol v naravi ali plavalnih tečajev, temveč so se šli odločat o svoji prihodnosti.

16. 10. 2018 so se odpravili v Šolski center v Novi Gorici in Šempetru. Tu so se v delavnicah učili o raznih poklicih. Tisti, ki so se odločili za Biotehniško šolo v Šempetru, so imeli na voljo poklice, kot so slaščičarstvo, cvetličarstvo in podobno. Tisti, ki pa so obiskali Šolski center v Novi Gorici, so imeli bolj pestro izbiro. Med drugim so bile na voljo delavnice o smereh mehatronika, računalništvo, logistika in podobno.O vtisih učencev lahko povemo, da so se imeli lepo in so bili z delavnicami zadovoljni. Odločali so se tudi, katere delavnice so jim bile bolj všeč, in katere manj. Ko sem vprašal učence, ki so obiskali Biotehniško šolo v Šempetru, kaj jim je najbolj ostalo v spominu, so povedali, da so se najbolj zabavali, ko so okraševali torto, še bolj pa, ko so jo pokusili.

Tako so devetošolci še en dan porabili za veselo in zabavno druženje, namesto, da bi sedeli v šolskih klopeh. In marsikomu so bile delavnice veliko bolj všeč kakor šole v naravi ali plavalni tečaji, kljub temu, da so se odločali o svoji prihodnosti, kar je sicer zelo resna tema.
Laura Klinec in Luka Šinigoj

Dostopnost