Skoči na glavno vsebino

Mesec november je bil pri nas poseben mesec. V četrtek, 29. 11. 2018, je namreč v dornberški šoli potekala dobrodelna tržnica. Obiskovalci so vstopili v praznično okrašeno avlo, ki je nakazovala prihajajoči čarobni pravljični decembrski čas.

Stojnice so bile polne zanimivih in uporabnih izdelkov, ki so več tednov nastajali izpod rok učencev, otrok vrtca in strokovnih delavk. Obiskovalci so najprej prisluhnili krajšemu kulturnemu programu. Po uvodnem nagovoru so nastopili posamezniki z instrumentalnimi in pevskimi točkami, predstavniki razredov so predstavili razredne želje ob prihajajočem novem letu, učenci razredne stopnje pa so za konec presenetili z venčkom prazničnih pesmi. Po končanem programu smo starše, bratce, sestrice in druge družinske člane povabili k ogledu in nakupu izdelkov. Izbirali so lahko med pestro ponudbo glinenih krožnikov in posodic, izvrstnih piškotov, čokoladnih bonbonov in lizik, hudomušnih palčkov, novoletnih voščilnic, okraskov za jelko … Gneča je bila prav na vseh stojnicah, prodaja izdelkov je presegla pričakovanja, še posebej hitro je zmanjkalo slastnih piškotov in čokoladnih lizik. S prodajo izdelkov smo v šolski sklad zbrali nekaj več kot 2200 evrov in prepričani smo, da bodo zbrana sredstva marsikomu narisala nasmeh na obraz. Z njimi bomo namreč lahko omogočili uresničevanje načela enakih možnosti za vse otroke (vrtec oz. šola v naravi ter druge plačljive dejavnosti).

Vsem učencem, staršem, starim staršem in ostalim obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk in prispevek. Zahvalili bi se radi tudi otrokom in vzgojiteljicam Vrtca Dornberk in Podružničnega vrtca Prvačina za vse poslane izdelke in pomoč pri izpeljavi dogodka. Posebna zahvala gre tudi učiteljem, ki so v svojem prostem času in z lastnimi sredstvi izdelali čudovite stvari ter s tem prispevali k zbiranju sredstev za šolski sklad.

Monika Mihelj Kalin

Dostopnost