Skoči na glavno vsebino

V sredo, 5. decembra, smo učenci 7. razreda, ki radi kuhamo, spet sodelovali v vseslovenskem projektu KUHNA PA TO in pripravili kosilo, ki smo ga v pokušino ponudili učencem in delavcem naše šole.

Pripravili smo ohrovtovo  kremno juho z ječmenovo rižoto, ki smo jo po legendi poimenovali “ooo, ta moja Goričanka” in sladico iz polente s hruškami, orehi in čokolado.

Uživali smo v pripravi, dih nam je le za trenutek zastal, ko nas je obiskala vodja projekta gospa Anka Peljhan, a takoj nato smo nadaljevali in do konca pouka pripravili našo mini pojedino. Kako je bila všeč našim sošolcem in kako smo se imeli lepo med čisto posebnim “poukom” dopoldne, pa poglejte na slikah.

Gospa Anka nas je zelo pohvalila, zatrdila je, da je pri nas vedno kaj lepega videti in zelo dobrega okušati. Presenečena je bila nad tem, kar je okusila, saj smo iz domačih, preprostih jedi ustvarili nekaj zelo domiselnega in dobrega.

Posebna zahvala gospema Ani in Mari, ki nas vedno spremljata in priskočita na pomoč. Še posebej pa velika zahvala gospodu Matjažu Šinigoju, ki iz naših skromnih idej in predlogov naredi pravo kulinarično zgodbo in posebne stvaritve.

Mateja Skočir

Recept  in zgodbo povezano z obema pripravljenima jedema si lahko preberete tukaj: Ooo, ti moja Goričanka in Čokolada na polentini torti s hruškami

 

Dostopnost