Skoči na glavno vsebino

TAKO SMO PRAZNOVALI NA MATIČNI ŠOLI

V četrtek, 7. 2. 2019 je bila v  dvorani Čuklja prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku. Nastopili so učenci od 3. do 8. razreda. Tokrat je bila tema – kultura malo drugače in učenci 3.a so se dotaknili razmišljanja o tem, kaj sploh je kultura, pa tudi pozdravljanja in lepega vedenja. Učenke 4. a in 5. b so deklamirale Zdravljico.  Mlajše in starejše plesalke skupine Tan Dem so pod vodstvom gospe Tatjane Černilogar pričarale čudoviti baletni točki. Prisluhnili smo Luciji Vodopivec, ki je zaigrala na prečno flavto. Jakob Slejko in Maša Cotič sta nas popeljala po Železni cesti, Nika Čotar pa je v Prešernovi podobi več kot odlično deklamirala Vrbo. Vse skupaj je spretno povezovala Ema Marošević.  Za sliko in zvok so skrbeli pridni fantje 7., 8. in 9. razreda. Sceno in Prešernovo oblačilo z lasuljo in klobukom je ustvarila učiteljica Leonida Gregorič z otroki iz podaljšanega bivanja.

Zapisali: Edica Schlegel in Ingrid Jug

TAKO PA SMO PRAZNOVALI NA PODRUŽNIČNI ŠOLI

Na četrtek, 7. 2. 2019, so nas učenci matične šole obiskali in skupaj z nekaterimi našimi učenci sooblikovali proslavo ob kulturnem dnevu. Obiskal nas je Doktor fig, fig, učenci so recitirali njegove resne in hudomušne pesmi, zaigrali in povedali, kaj je kultura ter z glasbo popestrili celoten program.

Ob prazniku vam učenci in učiteljice PŠ voščimo in želimo, da bi znali gojili kulturo lepega vedenja, umetnosti, življenja …

Zapisala: Martina Ralić

Dostopnost