Skoči na glavno vsebino

Da nobena nova računalniška tehnologija ne more zamenjati pristnega človeškega stika, bližine, smo občutili na prireditvi ob zaključku Bralne značke v šolskem letu 2018/19, ki je potekala v šolski knjižnici v sredo, 3. 4. 2019. Na šoli smo ta dan gostili pravljičarko, pevko in zbirateljico ljudskega izročila, go. Ljobo Jenče. Popeljala nas je v svet ljudskih pravljic in pesmi. Naši učenci, bralci, so na prireditvi pokazali, da imajo radi ljudsko izročilo, da radi prisluhnejo pripovedovanju pravljic, da ljudske pesmi poznajo in tudi ponosno zapojejo.

Prireditev je potekala ločeno za predmetno in razredno stopnjo. Ga. Jenče je program prilagodila starosti učencem in se jim tako še bolj približala. Spomnila nas je na to, da imamo Slovenci bogato kulturno dediščino, na kar smo lahko zelo ponosni. Prav je, da to, kar so nam zapustili naši predniki, cenimo in negujemo.

Na koncu prireditve je gostja svečano podelila priznanja za opravljeno Bralno značko našim prvošolcem.  ZLATIM BRALKAM Mii Skomina, Rebeki Zorn in Tanji Kovačič pa je podelila spominska priznanja za devetletno zvestobo knjigi.

Vsem bralcem iskreno čestitamo!!!

Naj branje ostane čudežno potovanje!

Knjižničarka: Edica K. Schlegel

Dostopnost