Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu so se kar vrstili likovni dosežki naših učencev z različnih likovnih natečajev, ki smo se jih udeležili pozimi.

Naši najbolj nadebudni likovniki iz 6. razreda, pa tudi ostali, ki se tedensko udeležujejo likovnega krožka, so se skozi svoje umetnine potopili globoko pod morsko gladino in upodobili svetleča morska  bitja, ki živijo v popolni temi globin morja. Na mednarodnem natečaju Sprehodi pod morjem so se njihova dela uvrstila na razstavo. Za svoje slike v kombinirani tehniki tuša, soli in tempere so prejeli priznanja.

Čestitamo Maruši Samec, Tii Leban, Miranu Grgiču, Katarini Repše, Gaji Slamič in Tinetu Čotarju!

Čestitamo tudi Jaši Zorn, ki je za svoje likovno delo »Pod mostom« prejel priznanje Bodi umetnik na 12. Mednarodnem likovnem natečaju »Igraj se z mano«. Na natečaju je sodelovalo 7150 avtorjev iz šestih držav, razstava letošnjih izbranih del pa je na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti Slovenj Gradec. Po osrednji razstavi bodo dela otrok zaokrožila po številnih lokacijah v Sloveniji in tujini.

Vsako leto se na sosednjih ajdovskih osnovnih šolah organizirata že tradicionalna likovna natečaja. OŠ Šturje je letos že 11. leto pripravilo natečaj na temo Drevo. Strokovna komisija je izmed 1492 prispelih likovnih del, izbrala 100 najboljših. Mednje se je uvrstilo tudi delo naše učenke Katarine Repše. Bravo!

Na zaključnem dogodku, odprtju razstave in podelitvi priznanj, v četrtek, 18. 4. 2019, ob 17. h, se bomo lahko veselili tudi podelitve Katarininega bronastega priznanja.

OŠ Danila Lokarja Ajdovščina v letošnjem šolskem letu beleži izpeljavo že 23. likovnega natečaja Kraj Direndaj. Tudi na tem natečaju so sodelovali naši učenci in veselo novico o izboru in uvrstitvi med najboljša dela smo prejeli prav v tem tednu!

Za nagrajeno delo čestitamo Mateju Gregoriču. Za uvrstitev med razstavljena dela in za bronasto priznanje gre čestitka Neju Rožiču.

Vsi, ki vas likovna umetnost zanima, ste lepo vabljeni na odprtje razstave likovnega natečaja Kraj Direndaj, ki bo v prostorih OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, v petek, 12. 4. 2019, ob 17.00.

Čisto za konec dogajanja in dosežkov na likovnem področju, ne bo šlo brez omembe našega mednarodnega likovnega natečaja Portret, jaz in ti – ti in jaz.

OŠ Dornberk v 2018/19 pripravlja drugi mednarodni likovni natečaj. Rok oddaje del se je iztekel v mesecu marcu in z velikim veseljem lahko povemo, da je bil odziv številčen in odličen. Prispelo je 1133 del iz šestih držav. V petek, 29. 3. 2019, je strokovna komisija že opravila izbor najboljših del, za zdaj lahko povemo le, da je imela tri članska komisija zelo težko nalogo, saj je bila kvaliteta prispelih del resnično odlična.

Pa so med najboljšimi tudi dela naših učencev?! Naj to za zdaj ostane skrivnost, ki pa jo z veseljem razkrijemo na prireditvi in odprtju razstave v sredini maja 2019.

Jadranka Ivačič, prof. lik. umetnosti

Dostopnost