Učenci naše šole smo bili povabljeni, da se v torek, 9. aprila, s svojim delom na področju raziskovanja in pripravljanja zdrave hrane iz domačih in sezonskih živil predstavimo na konferenci ZDRAVA POVEZAVA Ministrstva za zdravje v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču.

 Naša šola se je tako ponosno predstavila vsaj 300 udeležencem iz štirih ministrstev in 85 sodelujočih nevladnih organizacij.

 

V petek, 12. aprila, smo se udeležili predstavitve in prireditve projekta KUHNA PA TO v Qlandiji v Novi Gorici.

Sodelovali sta dve naši skupini, ena je pripravila odlično mineštro Goričanko – ječmenovo rižoto s šparglji z ohrovtovo omako, druga pa je fižolovo minštro dopolnila z ročno pripravljeno pašto. Obe skupini sta navdušili obiskovalce, tudi veliko naših sovaščanov, ki so nas prišli vzpodbujat in po malem celo občudovat. Obeh jedi je (pre)kmalu zmanjkalo in za »ta pozni« obiskovalci so ostali malo razočarani. Pa drugič☺