Skoči na glavno vsebino

»Noč branja pod zvezdami« je na OŠ postala že tradicija. Tudi letos smo večer in del noči posvetili raznim dejavnostim, ki smo jih poimenovali »Noč branja pod zvezdami«. Zakaj tako poimenovanje? Dejavnost združuje tri tematike: branje knjig po izbiri, opazovanje nočnega neba s teleskopom in ogled filma, zrežiranega po knjižnih uspešnicah.

V petek, 10. 5. 2019, smo se zbrali v šoli ter kar hitro začeli brati knjige na soncu v atriju za šolo. Po prijetni urici branja, smo pojedli večerjo (njami – pica), nato pa nadaljevali z astronomskimi dejavnostmi. Na igrišču smo opazovali luno, ki se je ta večer odlično videla. Za spomin smo si napravili kar nekaj fotografij. A to še ni bilo vse. Po opazovanju lune smo se zbrali v telovadnici, kjer smo si ogledali še film Krive so zvezde. Kar nekaj robčkov smo morali uporabiti.

Po ogledu filma smo se pripravili na spanje in utonili v globok sen – no, ja, nekateri prej, drugi pa mnoooogo kasneje. Zjutraj pa smo morali vstati že pred sedmo in se pripraviti na šolski dan, saj smo nadomeščali petek, 3. maja.

Učenci – Bralci pod zvezdami

Dostopnost