Skoči na glavno vsebino

Mestna občina Nova Gorica
SPOROČILO ZA JAVNOST – Nujno varstvo otrok bo potekalo v OŠ Frana Erjavca in v enoti Centralnega vrtca Vrtca Nova Gorica
Nova Gorica, 14. marec 2020

Otroke do vključno 5. razreda osnovne šole bodo v nujno varstvo od ponedeljka, 16. marca, dalje lahko pripeljali starši, ki so zaposleni v kritični infrastrukturi: zdravstvo, energetika, varnost, oskrba, komunala in drugih vitalnih delovnih organizacijah. Osnovnošolce bo v novogoriški mestni občini sprejemala Osnovna šola Frana Erjavca v Novi Gorici. Za varstvo predšolskih otrok pa je določena enota Centralni vrtec Vrtca Nova Gorica, kjer bodo zagotavljali prehrano tako za osnovnošolske kot za vrtčevske otroke v nujnem varstvu ter za potrebe otrok, ki bodo v nujnem varstvu v Občini Brda.

Varstvo otrok bo na obeh lokacijah potekalo od 6.30 do 16. ure. Glede na to, da je v prihodnjem tednu napovedano lepo vreme, bodo veliko časa otroci v varstvu preživeli na prostem, kar je skladno tudi s priporočili zdravstvene stroke. Bližina mestnega gozda Panovec bo omogočila otrokom rekreacijo  v naravi. Tako na OŠ Frana Erjavca kot v enoti Centralnega vrtca Vrtca Nova Gorica bo jutri ob 16. uri potekala ustrezna dezinfekcija prostorov, ki bodo namenjeni nujnemu varstvu otrok. Izvedlo jo bo čistilno osebje šole in vrtca ob pomoči pripadnikov Štaba CZ mestne občine.

Nocojšnjega sestanka predstavnikov mestne občine in ravnateljev osnovnih šol v mestni občini  so se udeležili vsi ravnatelji vrtcev in šol v mestni občini, ki so zelo konstruktivno sodelovali pri izbiri lokacij nujnega varstva. Vsi ostali vrtci in šole ostajajo v pripravljenosti. Glede na to, da sicer šole in vrtci od ponedeljka dalje do preklica zapirajo svoja vrata, ob soglasju vseh ravnateljev objavljamo njihove kontaktne podatke, na katere jih lahko kontaktirajo starši, ki bi še potrebovali nujno varstvo:

– Vrtec Nova Gorica: Gabrijela Kodre, gabrijela.kodre@guest.arnes.si, 031 764 559
– OŠ Frana Erjavca Nova Gorica: Andreja Glavan Podbršček (pomočnica ravnatelja), andreja.glavan.podbrscek@os-franaerjavca.si, 041 427 402
– OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica: Janez Kobe, janezk@osms.si, 041 554 239
– OŠ Solkan: Marijan Kogoj, marjan.kogoj@guest.arnes.si, 041 503 591
– OŠ Šempas: Zarja Honn Marc, zarja.honn-marc@guest.arnes.si, 041 771 448
– OŠ Dornberk: Dragica Vidmar, dragica.vidmar@guest.arnes.si, 031 703 278
– OŠ Branik: Davorin Majhenič, davorin.majhenic@os-branik.si, 041 906 581
– OŠ Čepovan: Helena Simčič, helena.hvala@guest.arnes.si, 040 768 936
– OŠ Kozara Nova Gorica: Edvard Vrabič, edvard.vrabic@os-kozara.si, 031 669 707

Dostopnost