Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši , dragi učenci!

Zaradi preobremenitev na nacionalnem sistemu prihaja do občasnih težav in posledično nedelovanja spletne strani, težave pa se kažejo tudi na  eAsistentu.

Verjamemo, da se vsi trudimo po najboljših močeh, da bi do tovrstnih težav ne prihajalo oziroma, da bi jih bilo čim manj. 

Priča smo razmeram, ko se moramo posluževati  drugačnih oblik sodelovanja za učenje. Na marsikaj nismo bili pripravljeni, vendar nas je trenutna situacija dobesedno pahnila v razmišljanje, kako naprej, da bo za vse najbolje. Obljubili smo informacije o učenju na daljavo, a stvari v tem trenutku ne potekajo tako, kot bi si želeli. Poleg tega se razmere in informacije neprestano spreminjajo. Izredne razmere pač terjajo svoj čas, predvsem pa potrpljenje, strpnost, razumevanje in odgovornost. V tem trenutku je skrb za zdravje vsekakor najpomembnejša.

Učitelji se po najboljših močeh trudimo, da bi za naše učence in učenke  pripravili različna gradiva za učenje na daljavo. Pripravljamo spletne učilnice, v katerih bodo napotki za učenje. Pravočasno vas bomo obvestili o tem, kdaj se bo učenje na daljavo pričelo. Za vse nas je to nova izkušnja, v kateri se učimo vsi, predvsem pa si bomo morali vsi pomagati.

Predlagamo, da za začetek učenci v skladu z urnikom ponovite snov iz preteklih dni, za dodatno obrazložitev in v pomoč pa so vam lahko internetne povezave na digitalne didaktične pripomočke in na različna e-gradiva in e-skupnosti. Nekatere od njih že poznate, morda pa je to tudi dobra priložnost, da raziščete tudi nove. Ob tem vas pa seveda vedno znova opozarjamo na varno rabo spleta. 

Izobraževalno gradivo je tudi kratek videoposnetek, ki so ga pri UKC Ljubljana pripravili pod naslovom: Kako naj poteka samoizolacija?

V času izrednih razmer so v Mladinski knjigi in Rokusu do nadaljnjega odprli dostop do vseh interaktivnih gradiv. Omogočajo dostop do:

V prihodnjih dneh vam vsi delavci šole želimo veliko zdravja. Pazite nase!

 

Dostopnost