Skoči na glavno vsebino

IDEJA: Težko pričakovani december je čas veselja, pričakovanj, poln presenečenj in druženj s prijatelji ter širšo družino. Letošnji pa je nekoliko drugačen, saj smo se morali prilagoditi ukrepom proti širjenju virusa in posledično ne moremo svobodno početi stvari, ki smo jih včasih imeli za samoumevne.

V vrtcu je običaj, da v veselem decembru strokovne delavke vrtca pripravimo kakšno dramsko igro za otroke in se pri tem družimo, zabavamo. Ker letos temu ni tako, sva se kljub temu združili sodelavki iz obeh vrtcev Kaja Jogan in Monika Uršič ter nekaj ušpičili. Dobili sva idejo, da bi dramsko igro posneli kar v naravi in otrokom tako polepšali praznike. Dramska igra se je namenoma odvijala v gozdnem okolju, ker smo vključeni v projekt Mreža gozdnih vrtcev in šol Slovenije. S tem sva upoštevali tudi priporočila NIJZ.

NAMEN: Najin namen je bil otroke presenetiti s poučnim posnetkom dramske igre ter jih seznaniti s pomembnim sporočilom zgodbe. Preden sva se vprašali kako bova dramsko igro uprizorili, sva se vprašali zakaj bi jo uprizorili.

Zakaj?

  • Ker sva želeli otrokom polepšati praznike
  • Ker sva s posnetkom želeli otrokom podati ideje kaj lahko počnejo doma, ko niso v vrtcu in brez vrstnikov
  • Ker sva želeli sporočiti, kako pomembno si je pomagati v teh časih
  • Ker sva želeli v dramski igri zajeti vsa področja kurikula

Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Lepe praznike.

Zapisali: Monika Uršič in Kaja Jogan

Dostopnost