Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

v ponedeljek, 15. 2. 2021, se končno vsi učenci vrnejo k pouku v šolo.

Najprej bi se vam rada zahvalila za vaše sodelovanje, brez vaše prisotnosti in vzpodbude otrokom pri pouku na daljavo, bi šolsko delo imelo veliko nižji učinek. Iskrena hvala.

Naši učenci so pri pouku na daljavo pridobili tudi veliko veščin, znanj, spretnosti, ki jih ob “klasičnem” pouku ne bi, tako da, kot pravi pregovor, vse je za nekaj dobro. Zavedati pa se moramo, da so bili prikrajšani za razvijanje socialnih kompetenc, ki so za mlade ljudi še kako pomembne, vendar verjamem, da bodo to v prihodnjih mesecih nadomestili.

Z učitelji smo postavili strategijo pouka po vrnitvi. Prihodnji teden ali morda še teden po počitnicah, bo namenjen diagnosticiranju pridobljenega znanja, doseganju učnih ciljev pri posameznih predmetih. Na podlagi ugotovljenega, bomo načrtovali pouk naprej. To pomeni, da bo vsak otrok pridobil informacijo o doseženih ciljih posameznega predmeta in ob primankljaju bosta skupaj z učiteljem pripravila načrt učenja in izkazovanja doseganja učnih ciljev in šele nato bo sledilo  ocenjevanje. O tem boste tudi starši obveščeni.

Sprejeli smo odločitev, da bodo obvezni in neobvezni izbirni predmeti potekali v šoli, seveda ob upoštevanju priporočil (nošenje mask). 

V ponedeljek začnejo vsi učenci pouk 1. šolsko uro, torej ob 8.20Avtobus ob 7.19  iz Prvačine smo za ponedeljek odpovedali. 

Prosimo vas, da četrtošolci in petošolci, ki ne nujno potrebujejo podaljšanega bivanja, odidejo po pouku (kosilu) domov, kajti kadrovsko težko zagotavljamo “nemešanja” skupin.

V upanju, da bo pouk do konca šolskega leta potekal v šolski stavbi, vas prisrčno pozdravljam,

Dragica Vidmar, ravnateljica

Dostopnost