Skoči na glavno vsebino

Od 31. 5. do 2. 6. 2021 se je skupina devetošolcev, ki so sodelovali v projektu Erasmus, in nekaj sedmošolcev in osmošolcev odpravilo v Romunijo. Pa ne čisto zares, ampak na srečanje z vrstniki iz Poljske, Turčije, Romunije in Severne Makedonije po Zoomu. Letošnje leto nam je zagodlo tako, da nismo izpeljali dejanske izmenjave.

A vseeno je bila tudi ta izkušnja zanimiva. Najprej nam je gostiteljica Dana Costica predstavila osnovno šolo Dan Berindei, na kateri je ravnateljica te šole. Pokazala nam je šolo, predstavila njihov šolski sistem, kulturo, navade in kar dobro spoznali kraj, v katerem je šola ter samo Romunijo. Naučili smo se tudi njihov tradicionalni ples, pesmi …)

Predvsem pa je bila tema izmenjave Varnost na spletu. Skozi predstavitve smo izvedeli veliko novega o varni uporabi interneta, kako zaščititi svoj račun, kaj moramo paziti na spletu, predstavili smo tudi analize vprašalnikov, ki smo jih reševali na začetku projekta in tudi sedaj. Ugotovili smo, da smo na spletu vseeno bolj pazljivi, a nas skrbi to, da veliko učencev – verjetno zaradi posledic izolacije – preveč časa preživljajo v igranju igric.     

Na splošno je bilo teh nekaj drugačnih dni zelo zabavnih in poučnih. Hvala vsem za izkušnjo!

Dostopnost