Skoči na glavno vsebino

sporočila za javnost

Datum: 01.06.2022
Vir: Mestna občina Nova Gorica – Kabinet župana
Rubrika: V središču

Z Ministrstva za infrastrukturo smo prejeli obvestilo, da zaradi zaključnih del rekonstrukcije nadvoza nad železnico v Dornberku načrtujejo popolno zaporo nadvoza od petka, 3. junija, do ponedeljka, 6. junija 2022 (v primeru slabega vremena bo zapora prestavljena na termin 10. 6. – 13. 6. 2022).  Med popolno zaporo ceste bo obvoz potekal po državnih cestah na relaciji Volčja Draga – Šempas – Selo – Dornberk in obratno. Skozi območje popolne zapore bo omogočena vožnja intervencijskim vozilom na nujni vožnji.  

Z izgradnjo pločnika med Dornberkom in Drago ter urejanjem nadvoza nad železniško progo se obetajo veliko boljše razmere za pešce na območju Dornberka in Drage. Nove ureditve  bodo zlasti veseli šolarji in stanovalci bližnjega doma upokojencev, pa seveda tudi vsi ostali pešci, saj doslej pločnika ni bilo in je bilo pešačenje ob cesti nevarno, poleg tega ni bilo mogoče nikjer varno peš prečkati železniške proge. Novogoriška mestna občina bo zgradila pločnik v skupni dolžini 180 m, dodatnih 20 metrov pločnika pa bo urejenega še preko nadvoza čez železniške tire, katerega obnovo pravkar zaključuje država. Pločnik se bo z nadvoza čez železniške tire nadaljeval proti Dragi do obstoječega pločnika in proti Dornberku do križišča za Ajdovščino in Sežano. Istočasno z gradnjo pločnika bo podjetje Elektro Primorska vgradilo elektro kabelsko kanalizacijo.

Na novogoriški mestni občini smo že izbrali izvajalca del za izgradnjo pločnika, ki zdaj pripravlja dokumentacijo za pridobitev dovoljenja za zaporo ceste (pristojnost Direkcije RS za infrastrukturo). Z deli bodo lahko začeli takoj po pridobitvi odločbe s strani direkcije.

Foto: Kristjan Svetina

Dostopnost