Skoči na glavno vsebino

ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA FINALISTE NA NACIONALNI RAVNI

V soboto, 13. 5. 2023, smo se udeležili zaključne prireditve in razstave 35. mednarodnega likovnega natečaja »Plakat miru« v Izoli.  Namen natečaja, ki je letos potekal pod naslovom »Naj te vodi sočutje«, je bil spodbuditi otroke k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni, sočutju in medsebojnem razumevanju. Učenci iz celotne Slovenije pod sponzorstvom Lions klubov so svoja razmišljanja z različnimi tehnikami predstavili kot likovna dela.

“Med temi deli je nato strokovna komisija izbrala 24 slovenskih finalistov. S finalnimi plakati je priredila nacionalno razstavo,zmagovalni plakat pa je odpotoval na mednarodno raven ocenjevanja. Med vsemi deli na mednarodni ravni, bodo na koncu izbrali 24 finalnih nagrajencev. Vsak od izbranih finalistov bo prejel 500 $ nagrade , zmagovalec mednarodnega natečaja pa 5000 $ nagrade.« (Karmen Vidmar, nacionalna koordinatorka Lions Plakata miru v Sloveniji)

V dvorani Manziolijeve palače je potekala zaključna prireditev na nacionalni ravni, na katero je bilo povabljenih 24 finalistov iz vse Slovenije, kjer so prejeli darila in priznanja za najlepše plakate, v njeni galeriji pa so bila na ogled njihova čudovita likovna dela.

Med letošnjimi finalisti so bile tudi učenke naše šole:

Aleksandra Petrović in Liana Vodopivec  iz 8.b ter Ana Košuta iz 8.a razreda.

Po prireditvi smo prigriznili nekaj lokalnih dobrot in v spremstvu simpatičnega vodiča odšli na voden ogled Izole in muzeja Izolana – hiša morja.

Preživeli smo nepozaben dan v duhu morja in umetnosti!

Čestitke vsem našim finalistkam!

Dostopnost