Skoči na glavno vsebino

OTVORITEV RAZSTAVE PORTRET – MOJ NOTRANJI JAZ 

V sredo, 7. junija 2023,  smo  s podelitvijo priznanj in nagrad slovesno otvorili  likovno razstavo in  sklenili tokrat že 3. mednarodni likovni natečaj z naslovom Portret – moj notranji JAZ, katerega smo letos na OŠ Dornberk po daljšem predahu ponovno razpisali.  

Mlade ustvarjalce smo želeli spodbuditi k razmišljanju kdo so, koga zagledajo, ko se  zazrejo v ogledalo, kakšno osebo vidijo in kako jih vidijo drugi. Kakšen je pa tisti globlji jaz, ki je drugim prekrit.  

Kakšni so v resnici in kakšni so njihovi občutki, njihovi strahovi, njihove želje …?  

Na natečaj je prispelo skupaj 1076 likovnih del iz 5 držav (Slovenija, Italija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina).   

Tričlanska strokovna komisija, ki so jo sestavljale Jasmina Rojc, akademska slikarka, Anka Dornik Valič, profesorica likovne umetnosti in Mateja Poljšak Furlan, profesorica zgodovine in umetnostne zgodovine ter kustosinja, je imela pri svojem izboru zelo težko nalogo. Likovna dela so bila glede na triade vrednotena v treh starostnih kategorijah. V posamezni kategoriji so bila skupno izbrana likovna dela učencev rednega osnovnošolskega programa in likovna dela učencev prilagojenega osnovnošolskega programa. V vsaki kategoriji so bila podeljena zlata, srebrna in bronasta priznanja. Med tako številnimi in visoko kvalitetnimi prispelimi deli je bilo izbranih 120 najboljših likovnih del za razstavo.  

Vsem učencem in mentorjem izbranih del iskreno čestitamo za dosežke, vsem pa se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje. 

Fotografije dogodka si lahko ogledate na spodnji fotogaleriji 

Dostopnost