Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 7. marca 2024, se je v prostorih Primorskega tehnološkega parka, ob mejnem prehodu Vrtojba, odvijal polfinale območnega tekmovanja POPRI 2024. Tekmovanje organizira PTP d. o. o. v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, SPIRIT Slovenija, javno agencijo ter Slovenskim podjetniškim skladom, ki zagotavlja nagrade tekmovalcem. Soorganizatorji so še Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, Mestna občina Nova Gorica ter Občina Šempeter–Vrtojba.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo 607 mladih z 203 podjetniškimi idejami, slaba polovica vseh pa se je uvrstila v polfinale.

Med polfinaliste so se letos udeležile kar tri ekipe naše šole s podjetniškimi idejami FASADOFARBAR (Erik Harej, Marko Harej in Izak Mozetič, 7. b), PESS (Špela Kobal, Maša Poberaj Remec in Tine Baša, 8. a) ter SKITAG (Anea Zorn, Ema Vodopivec in Tea Vodopivev, 8. a), ki so jih suvereno predstavili pred tričlansko komisijo ter še devetimi ekipami in njihovimi mentorji iz naše regije.

Naši tekmovalci so že od pričetka šolskega leta svoje ideje »pilili« pri podjetniškem krožku, ki ga vodi učitelj Borut Fiorelli, v veliko pomoč našim mladim podjetnikom pa je bil letos tudi zunanji sodelavec, gospod Matija, ki je tudi sam uspešen podjetnik.

Čeprav našim podjetniškim idejam ni uspel preboj v finale, ki se bo odvijal 4. aprila v Novi Gorici, pa so si naši učenci s sodelovanjem na tem tekmovanju priborili neprecenljive izkušnje z javnim nastopom ob predstavitvi in zagovoru svojih podjetniških idej.

Zapisala: Tatjana Pahor

Dostopnost